Meivakantie: Fietstripje!

Meivakantie: Fietstripje!

Ja, ik ken mensen die het in één dag kunnen, maar voor een kleine meid van nèt 5 is het toch een hele prestatie. 

In de meivakantie fietsten we zo’n 270 kilometer over de Veluwe, over de Sallandse Heuvelrug en door Twente. Noor heeft hiervan toch zeker 200 kilometer zelf op de fiets gezeten. Grotendeels natuurlijk op de Follow-Me, maar ook een flink aantal kilometers helemaal zelfstandig. Op de laatste dag fietste ze ruim 15 kilometer over schelpenpaadjes, zonder duwen of andere hulp. Ik ben een trotse vader!

Fietsen met een hele kleine Noor was natuurlijk een fantastische ervaring (zie de oude post Zwaar Transport op de Veluwe…) en ook naarmate ze groter werd, bleven fietstrips de leukste manier voor ons en voor haar om een vakantie door te brengen. Inmiddels is Noor 5 en hebben we natuurlijk kleine Bram er bij. Of kleine… hij legt ook al een goede 8 kilo in de schaal! We waren dus wel benieuwd of het met een fietsende Noor en Bram in de kar allemaal goed zou gaan.

Natuurlijk moet je je ambities een beetje bijstellen. Met een kind van 5 ga je geen 100 kilometer fietsen. Het maximum is eigenlijk zo’n 40 kilometer, al zijn wij daar wel een paar keer overheen gegaan. Maar dat merk je dan ook direct: Noor kan ongeveer 35 kilometer meefietsen (op een goeie dag…) en daarna gaat het lichtje uit. We hadden nu gelukkig nog het alternatief van de fietskar, maar daar kan ze volgend jaar niet meer in. Kortom: ik had een route uitgestippeld met dagafstanden van rond de 40 kilometer en omdat we verwachtten dat de nachten frisjes zouden worden, besloten we niet in de tent, maar in trekkershutten te overnachten.

Om de feestvreugde nog verder te vergroten, waren logeerpartijtjes bij Oom Jelmer in Kampen en Oma Ans in Deventer in het routeschema opgenomen. Verder was Noor natuurlijk ook nog jarig onderweg, dus er is een flink aantal cadeautjes meegesmokkeld. Elke dag mocht Noor iets uitpakken. Vooral omdat het om “nuttige” cadeaus ging. De eerste dag een slaapzak, de tweede dag een paar fietshandschoenen, de derde dag een zaklamp, en zo verder. Uiteindelijk werd het een vakantie met een paar lastige (tegenwind, daardoor koud en moe) maar vooral ook heel veel leuke en leerzame momenten. Noor heeft onderweg allerlei dieren gezien, verkeersborden geleerd en haar conditie flink opgevijzeld. En Bram? Die sliep ondertussen meestal als een roos…!