QGFLWFS: Een onvervalste Linuxbak in huize Wittebol!

QGFLWFS: Een onvervalste Linuxbak in huize Wittebol!

Een hele echte server in huize Wittebol!

  1. kast: Antec 19″ 3U25ATX350XREC
  2. Asus K8N-E Deluxe
  3. AMD Athlon 64 2800+
  4. Zalman 7000B cooler
  5. 512 MB DDR PC3200 geheugen
  6. Alle normale blowers vervangen door Pabst (3x 92mm en 1x80mm)
  7. 2x Maxtor Diamondmax 10 200GB SATA in Raid 1 configuratie
  8. 2x Maxtor Diamondmax 10 300GB SATA

Cool ’n quiet staat nu aan, wat betekent dat de zalman de helft van de tijd stil staat. Om een betere airflow te krijgen, heb ik de vier Pabstjes omgedraaid: ze blazen nu van voor naar achter, of beter: van onder naar boven. Opgehangen in de meterkast, noppenschuim tegen de deur, twee flinke roosters bóven de deur en…. stilte…. Dat maak je niet mee in serverruimtes!

Lekker saai plaatje toch? En zo hoort het ook. Een server hoor je niet te zien en niet te horen (ook al is die kast eigenlijk best heel strak!) want je moet alleen maar merken dat-ie er is doordat je altijd en overal bij je bestandjes kunt! Met deze configuratie is dat redelijk zeker gesteld 😉

Het hele ding was er natuurlijk nooit gekomen zonder oppergeek Mark!

Lees meer op geektechnique