Hoe houd je een Lotus in topconditie?

Hoe houd je een Lotus in topconditie?

Deze week vierden we een klein feestje. De Rode Tor bereikte de eerbiedwaardige kilometerstand van 300.000 kilometer. Reden genoeg om een korte tutorial te schrijven. Want het is zeker niet gemakkelijk om zo veel kilometers te maken met een Lotus. Niet voor niets betekenen deze vijf letters Lots Of Trouble, Usually Serious. Dus neem de volgende tips ter harte!

Tip 1: Houd je Lotus altijd schoon. Slecht weer dient vermeden te worden. Je Lotus is een zomer auto. Gebruik hem dus voor uitjes met helder, droog, windstil weer.

Tip 2: Ga er in godsnaam niet in de winter mee rijden! Je hebt geen ABS, geen ESP, je ziet niks in de sneeuw. In de winter rijden staat gelijk aan een gegarandeerde crash.

Tip 3: Berijd je Lotus op een beschaafde manier. Zorg dat de motor de 3000 toeren nooit overschrijdt. Je Lotus mag er sportief uitzien, maar het circuit is uit den boze!

Tip 4: Je Lotus is kwetsbaar. Een klein weekendtasje past achterin, maar probeer er niet mee op vakantie te gaan. Er past sowieso niets in!

Tip 5: Doe normaal, dan doe je al gek genoeg.

Tip 6: Wat zei ik nou?! Doe normaal. Dan doe je al gek genoeg.

En zo garandeer je jezelf van vele onbezorgde kilometers in je geliefde Lotus.