Kinderpartijtje…

Kinderpartijtje…

Noor kon vanochtend haar bed niet uitkomen. Niet zo vreemd natuurlijk: twee weken verjaardagvieren is nu ten einde. Eerst een week vakantie waarin ze elke dag wel iets uit te pakken had, afgelopen week haar eigen partijtje met vriendjes en vriendinnetjes van school en afgelopen zaterdag een groot feest voor Bram en haarzelf. Voor Bram begint het nu pas. Over twee weken wordt de kleine man al weer één hele jaren oud!

Het voelde in de voorbereidingen al een klein beetje als het beroemde ‘kinderpartijtje’ van Koot & Bie… Maar het is simpel natuurlijk. Op een gewoon feestje moet je er voor zorgen dat je voor de kindjes iets te doen hebt, zodat ouders lekker feest kunnen vieren. Op een kinderpartijtje moet het natuurlijk andersom!

En één ding staat vast. Als wij iets organiseren, doen we dat meestal tamelijk serieus. De ochtend begon met donkere wolken, dus werd de partytent maar van stal gehaald. Het maakt de tuin bovendien een stuk feestelijker!

Vanaf half drie ging alles los met de aankomst van Oma Ans. Vanaf dat moment liep het storm en het is eigenlijk schandalig: Noor en Bram zijn letterlijk bedolven onder de cadeautjes. Daarna konden de kleine en grote kinderen los met het spijkerpoepen, blikken gooien, zaklopen, koekhappen, jenga en natuurlijk de schommels, de glijbaan en het speelhuis. Vanaf vijf uur serveerden Oom Jelmer en ondergetekende vanuit het tot frietkot omgedoopte schuurtje schalen met frietjes, frikandellen en bitterballen. Kortom: een kinderpartijtje zoals een kinderpartijtje hoort te zijn.