Papadag? Nou, geniet er van!

Papadag? Nou, geniet er van!

Vandaag zei weer iemand het tegen me: “Oh jij bent toch vrij met je kinderen? Nou geniet er van joh!”. Trouwens vlak na die andere persoon die me belde met de vraag of ik toch even iets kon doen, “want jij bent toch vrij vandaag?”. Daarom voor al die figuren die het nog niet doorhebben even een korte weergave van deze dag.  Komtie:

 • 7:00 Kinderen uit bed hengsten, in de kleren jagen, voedsel naar binnen zien te krijgen, melk laten drinken, fruit maken, drinken klaarzetten, schooltasjes klaar maken. Eitje.
 • 8:20 Het spul afgeleverd op school. Juf is natuurlijk verbaasd dat Bram komt wennen. Levert wat commotie op, maar uiteindelijk komt het natuurlijk helemaal goed.
 • 8:30 Thuis. Als een speer de auto in, naar een klant die anderhalf uur rijden verderop zit. Voor normale mensen dan.
 • 9:30 Gearriveerd bij de klant voor een ingelast overleg. De sense of urgency die ik voel, wordt niet door alle vergaderaars gedeeld. Er wordt nog even rustig gerookt alvorens we kunnen beginnen. De mededeling dat ik toch echt om 10:30 weer vertrek, leidt tot naar boven kijken en een diepe zucht.
 • 10:40 Loop het kantoor van de klant uit, ren naar mijn auto en vertrek.
 • 10:44  Eerste teken van stress. Wegopbreking. Ik zet mijn navigatie aan en zie dat de verwachte aankomsttijd 11:58 is. De kinderen komen om 11:45 uit school.
 • 10:53 Vlieg ik laag over de A73. Oh nee. Ik rijd natuurlijk keurig 120, want daarmee ben ik ook wel op tijd.
 • 11:43 Thuis. Als een raket naar de WC, Gitaar en brood pakken (dankjewel Siem!)
 • 11:44 Op de fiets naar school. Bram is er al snel. En dan duurt het altijd nog 10 minuten voor groep 4 ook naar buiten komt… Ik blaas wat stoom af.
 • 11:55 Fietssleutel kwijt. GVD… Ligt op het schoolplein. Had natuurlijk nooit zwetend mijn jas uit moeten doen en over mijn arm moeten slaan. Dat soort spulletjes kiepert er dan uit.
 • 11:58 Vertrek naar gitaarles.
 • 12:08 Snel een kadetje met kaas bij Noor naar binnen geduwd.
 • 12:10 Noor gitaarles. Ik zak even lekker op een bank. Terwijl ik Bram in de gaten houd en een gesprekje met andere ouders voer, werk ik de ingekomen mails van die ochtend af.
 • 12:50 Op huus an!
 • 13:05 Noor heeft een speeldate geregeld. Even het eerste stukje mee, zodat ik tenminste nog kan zien of ze idiote dingen in het verkeer doet. Het gaat steeds beter. Ze mag alleen terugfietsen.
 • 13:10 Bram moet toch echt nog iets eten en vooral iets drinken. Heb je altijd wat overtuigingskracht voor nodig. Maar hij heeft ook een speeldate, en die arriveert om 14:30. Er moeten helaas ook nog boodschappen gedaan worden, dus voortmaken is het devies.
 • 13:40 Boodschappen doen. Niets speciaals, maar die twee zaken kattengrit zijn niet heel slim om samen met twee boodschappentassen, een Odinpakket en een kind van 3 op een oude mamafiets te laden. Bram mag even lopen. Het feit dat-ie Oostindisch doof is én zich als een kamikazepiloot in het verkeer kan storten, maakt dit er niet helemaal relaxt op. O ja, er scheurt natuurlijk ook een zak kattengrit. Want dat is wat zakken kattengrit doen: loeistevig als je ze open wilt krijgen, maar fragiel als vloeipapier als ze dicht moeten blijven zitten. Dus….
 • 14:33 Lopen we onze straat weer in en zien van de andere kant de speeldate van Bram aan komen. Hoera, op tijd!
 • 14:35 Proberen kinderen te overtuigen dat dit toch echt heel fijn weer is om buiten te spelen heeft nog niet tot succes geleid. Ze willen eerst binnen spelen. Even later schalt De Kik door de kamer van Bram. ‘Disco’. Prima. Kan ik even snel wat belletjes plegen. Toch al weer 5 gemiste oproepen.
 • 14:55 Kinderen zijn inmiddels naar buiten. Dat is voor mij toch een stuk relaxter werken, want ik kan ze vanaf de keukentafel tenminste in de gaten houden. Ik word met SMS gestalkt door iemand die toch echt in mijn agenda kan zien dat er ‘papadag’ staat. Of ik nu toch echt heel snel iets wil regelen. Liever niet, maar nee zeggen is niet mijn beste kant. Dus…
 • 15:10 De waterbaan is ontdekt. Dat kunnen kinderen van 3 en 4 niet alleen, dus helpen de waterbaan in elkaar te zetten. Leuk. Vooral als Bram met de gieter aan komt zetten en ik even vergeten was dat ik mijn semi-nette werkkleren nog aan heb. Ach, mooi weer. Het droogt wel.
 • 15:25 Noor arriveert keurig op tijd thuis. Fijn, zo’n 8-jarige waar je op kunt bouwen. 
 • 15:30 Wonderen zijn de wereld niet uit. Mama van Brams’ speeldate arriveert voor een uitwisselingsactie. Bram mag nu even daar spelen. Dat scheelt een hoop gedoe bij de volgende agendapunten.
 • 15:45 Sportkleren gepakt en onderweg naar de Pellikaan. Noor heeft dansles, dus kan ik zelf ook een uurtje zweten. Lekker!
 • 17:00 Rap douchen en op de fiets. Eerst Bram ophalen.
 • 17:30 Thuis. Ingewikkeld Odin recept? Nou, nee, vandaag maar even niet… Je wilt je eten voor zessen op tafel hebben, anders krijg je er niets meer in. Saaie ouder-wet, maar wel heel waar.
 • 18:30 De warme prak zit er in. Gelukkig geen ingewikkelde kost gekozen, anders had de sessie met Bram ongetwijfeld nog wat langer geduurd. Terwijl de kinderen nog even spelen, doe ik wat onderzoek naar een ingewikkeld netwerkprobleem bij mijn ouweheer. Zijn VPN naar mijn wereldje blijft prachtig overeind, terwijl zijn internetverbinding steeds omdondert.
 • 19:00 Kinderen naar boven: in bad en onder de douche. Buitenspelen is leuk, maar dat stof moet er ook weer af.
 • 19:30 Stilte in huis. Ik kijk een staartje DWDD. Ooit konden we dat helemaal zien. Jammer, die verschuiving naar 19:00.
 • 19:50 Verder met het rare netwerkprobleem. Het is geen werk, maar toch werk.
 • 21:10 Probleem lijkt opgelost. We gaan het even een paar dagen aanzien. Als alles stabiel blijft, dan is dit weer een probleem van het lijstje. Maar je weet nooit natuurlijk.
 • 21:15 Ruk! Morgen een duidelijk geval van kostuumdag. Overhempie strijken. Ben ik niet goed in.
 • 21:30 Hmmmm zal ik die andere drie overhemden nu ook maar direct strijken. Nee dus.
 • 21:31 Laptop aan.
 • 23:30 Laptop uit.

Ik weet het wel: ik zit liever de hele dag te werken! Word je een stuk minder moe van.