Jemig…! Gelukkig nieuwjaar!

Jemig…! Gelukkig nieuwjaar!

Sinds ik in 2002 met deze site begon, is me maar al te vaak gevraagd voor wie ik mijn stukjes nu eigenlijk schrijf. Mijn antwoord was altijd even simpel: “Voor mijn opa!”. Hij was mijn belangrijkste publiek en als ik een stukje zat te typen, probeerde ik het altijd zo te doen dat hij het leuk zou vinden en bij voorkeur nog begrijpen ook. 

Je zou dus kunnen zeggen dat ik nu net zo goed met deze site kan ophouden. Opa is er niet meer. Publiek weg dus de acteur kan ook naar huis. 

Ehhh… nee dus. Ik heb best een idee waar jullie allemaal vandaan komen, maar geen idee wie jullie zijn. Zó groot is mijn familie nou ook weer niet. Als ik de gegevens van Google Analytics bekijk, zie ik dat jaar na jaar het bezoek aan deze site toegenomen is. Nog mooier: sinds ik Analytics gebruik (2006) zie ik dat het bezoek elk jaar met 50% toeneemt. In 2006 kreeg deze site een kleine 700 bezoekjes. Vond ik al best respectabel voor een privé blogje. In 2011 waren dit er al 5200, van bijna 2000 unieke bezoekers! En deze 2000 bezoekers bekeken samen meer dan 8000 pagina’s. Gegeven de gemiddelde bezoektijd aan een pagina (1 minuut 32) lijkt het er ook nog eens op dat mijn blogjes echt gelezen worden.

Kortom: dank jullie wel! Allemaal gelukkig 2012. Dit blog gaat niet verdwijnen (alsof ik dat van plan was 😉 ) en net als vorig jaar heb ik het goede voornemen om dit jaar iets vaker iets te posten. Het moet immers ook wel een beetje leuk blijven voor jullie.