Zolderverbouwing

Zolderverbouwing

De verbouwing van de zolder begint serieuze vormen aan te nemen. De grootste klus die nog moet komen, is het leggen van een vloertje. Natuurlijk hebben we nog heel wat details af te werken, maar de ergste bende is wel achter de rug. Hierbij een bouwverslag.

We wonen nu al vier jaar aan de Mooierstraat. Het is natuurlijk bekend dat hoe langer je in een huis woont, hoe meer zooi je verzamelt. In ons geval was de belangrijkste vergaarbak de zolder. Vanaf het moment dat we het huis betrokken hadden we eigenlijk niets met de zolder gedaan: even snel wat planken gemaakt en klaar.

Maar ja, op een goed moment bedenk je dat het toch wel dure kubieke meters zijn, die als opslagplaats gebruikt worden. En nog niet eens efficiënt ook… Dus zijn we eens gaan nadenken. Eigenlijk zouden we alles met de zolder willen wat we er al mee deden, maar we moeten er ook nog kunnen slapen. We raken onderhand een beetje uitgekeken op ons praktische, maar wel erg kleine slaapkamertje! Kortom: tekeningen maken en op naar de PontMeyer!

Eerste actie: alle schuine kanten maken. Dat kunnen de boys van de PontMeyer natuurlijk niet. Die zagen strikt rechtoe-rechtaan. We beginnen met de makkelijkste kasten: zonder laden.

Mwoa, ziet er al best proper uit toch? Het wordt nog wel wat!

Dan het preciezere werk: bij de volgende kast laatjes maken en inhangen. In totaal komen er drie kasten met planken en deurtjes, twee brede kasten met grote laden en twee smalle kastjes met kleine laatjes. Ik kan elke dag één kast maken, dus we zijn sowieso een week verder…

Nadat de eerste set kasten klaar was om geschilderd te worden, gingen we aan de slag met de helft van het dak. Het plan was simpel: we zouden eerst de ene helft van de zolder aanpakken, en daarna de andere. Dit kon niet anders, omdat we eerst alle zooi aan de ene kant van de zolder neer moesten leggen, daarna alles verhuizen en daarna de andere kant pas zouden kunnen doen.

Het dak bleek een #$@#(*&klus van de eerste orde te zijn: gronden, plamuren, schuren, gronden, plamuren, schuren, gronden, lakplamuur, schuren en daarna afschilderen…. Pfff.

Uiteindelijk komt aan alle ellende natuurlijk een eind. We beginnen al aardig happy te worden van het resultaat.

Als de kasten klaar zijn: volgende klus. De verwarming is lelijk en moet dus worden weggewerkt. Bovendien is het enorme Kettler fitnessapparaat uit elkaar gesloopt en op een iets compactere manier weer in gebruik genomen, dus ook dat moet een beetje netjes verwerkt worden. Omdat we in de toekomst wel op zolder willen gaan pitten, is de omranding van het oude Auping Auronde bed uit de kelder gevist en alvast in de verf gezet. Zo heeft alles netjes dezelfde kleur.

En voor het broodnodige nerd-element is de hele koof voorzien van 80mm airguards die je normaal op je computer schroeft. Niet alleen om airflow voor de verwarming te creëren, maar ook omdat in de koof in de toekomst nog een HTPC en een set eindversterkers geschroefd gaan worden…

Kortom: nog lang niet klaar, maar wel tevreden. Dat mocht ook wel: na een maand klussen 😉