Een hokje

Een hokje

Moeder Corrie wilde wel een extra hok in de tuin, zodat ze daar de fietsen, tuinstoelen en andere zooi in op zou kunnen ruimen, nu de garage tot keuken verbouwd was. Simone was zo handig om te roepen dat Friso dat wel “even” kon maken… Een standaard blokkendoos van de bouwmarkt of de tuingigant was niet toegestaan: in de eerste plaats niet omdat die dingen sowieso lelijk zijn, en in de tweede plaats omdat het helemaal niet in de tuin zou passen. Er moest namelijk een oplossing gevonden worden voor het feit dat het hok in een loze hoek van de tuin geplaatst zou moeten worden.

Kortom: er brak een stevige periode aan van nadenken, tekenen, inhuren van echte creatieven, nog eens nadenken, hertekenen, bezoekjes aan de gamma, nog eens hertekenen, bezoek aan een aannemer, weer hertekenen en nog maar eens hertekenen. Maar toen hadden we dus wel een tekening!

https://web.archive.org/web/20170316114739if_/http://files.wittebol.net/divers/030908_hok_vermaas_full.jpg

Vervolgens werd er een enorme berg hout besteld, grinttegels geregeld en een eerste van vele bezoekjes aan de gamma gemaakt. Eerst maar eens uitzetten of het allemaal echt tussen die bomen past…

Nadat het kader geplaatst is, leggen we in feite een terras aan. Dit wordt later de vloer van het hok. De grinttegels zijn natuurlijk “voor weinig” geritseld bij huisvriend Rob, die ze óók nog zelf kwam brengen…. Waar vind je zulke vrienden nog?

Het plaatsen van de palen was een oeverloos precies klusje. Maar daarna pasten de liggers ook wel érg netjes!

Nadat het skelet was gezet, is eerst het dak er op gelegd. In feite maakte het voor de volgorde van werken niet uit, maar het bleek erg makkelijk tijdens de constructie van het dak dat de muren er nog niet in zaten. Zo kon je makkelijk in en uit het huisje stappen om aan de onderkant je eigen werk te inspecteren.

Muren er in, kwak verf er op… Goh, het ziet er toch makkelijk uit! Maar we waren toen wel 10 maanden verder…